
savršena torta
Najlaganija letnja torta koja se pravi za 15 minuta! Puna voća, lagana i kremasta, idealna za tople dane u januaru
Osvežavajuća letnja voćna torta koja se lako pravi i brzo jede!
Sastojci: 500 grama jagoda 4 kašičice balzamiko sirćeta 600 grama piškota 450 maskarpone sira (omekšati na sobnoj temperaturi) 240 mililitara slatke pavlake 1/2 šolje šećera 2 kašičice ekstrakta vanile sveže jagode (za ukrašavanje) Priprema: U veću posudu stavite jagode i sirće, potom ostavite da odstoji oko 30 minuta. Papirom obložite dno kalupa (prečnika oko 22 centimetra), pa poređajte piškote po dnu i okolo.
U velikoj posudi, mutite na manjoj brzini maskarpone sir dok ne postane penast. Dodajte slatku pavlaku, šećer i ekstrakt vanile, zatim mutite na srednjoj brzini. Šolju i po ove smese nanesite preko piškota poređanih u kalup, a odozgo poređajte polovinu ukupne količine jagoda. Potom odozgo ponovo stavite smesu sa maskarpone sirom i drugu polovinu jagoda.
Isprobajte i recept za najlaganiju prolećnu tortu za tople dane!
Na kraju, odozgo poređajte preostale piškote, premažite ostatkom fila sa maskarpone sirom i ostavite u frižideru da se hladi najmanje osam sati, a najbolje preko noći. Zatim ukrasite jagodama i poslužite.
Bonus video:
(Espreso/J.R)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!